fbpx

Тагови

Таг: семејно насилство

besplatna pravna pomos oliver naslovna
Сè што треба да знаете за бесплатната правна помош достапна за жртвите на родово базирано насилство

Дали секоја жртва на семејно и родово базирано насилство може да добие бесплатна правна помош или треба да...

selter centrite jovana
Сè што треба да знаете за шелтер центрите

Што претставуваат шелтер центрите? Какви услуги им се достапни на жртвите на насилство во шелтер центрите?...

psiholoska poddrska ivanovska
Сè што треба да знаете за психосоцијална поддршка што ја добиваат жртвите во шелтер центрите

Какво психолошко советување и поддршка добиваат жртвите во шелтер центрите? Како тече процесот на...

Против родово-базираното насилство: Kампања што треба да трае цела година
Против родово-базираното насилство: Kампања што треба да трае цела година

Министерот за здравство Фатмир Меџити не ги сака, Владата не ги дава, речиси двеста функционери -...

se sto treba da znaete za uslugite sto im sleduvaat na zrtvite na rodovo bazirano nasilstvo intro
Сè што треба да знаете за услугите што им следуваат на жртвите на родово-базирано насилство

Како и каде може да се пријави родово-базирано насилство? Што откако ќе се пријави насилството? Каква помош...

se sto treba da znaete za zdravstvenite uslugi za zrtvite na rodovo bazirano nasilstvo intro
Сè што треба да знаете за здравствените услуги за жртвите на родово-базирано насилство

Какви здравствени услуги добиваат жртвите на родово-базирано и семејно насилство? Дали услугите за жртвите...

se sto treba da znaete za prijavuvanjeto rodovo bazirano nasilstvo vo policija intro
Сè што треба да знаете за пријавувањето родово-базирано насилство во полиција

Каква е постапката за пријавување родово-базирано насилство во полиција? Што се случува откако ќе се пријави...

bitkata so semejnoto nasilstvo se dobiva so navremeno prijavuvanje i brza reakcija na instituciite featured
Битката со семејното насилство се добива со навремено пријавување и брза реакција на институциите

Расте бројот на жртви на семејно насилство во земјава, покажуваат бројките на Министерството за внатрешни...

images prasaj Sto se slucuva otkako ke se prijavi semejno nasilstvo intro
Што се случува откако ќе се пријави семејно насилство?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...