fbpx

Сè што треба да знаете за здравствените услуги за жртвите на родово-базирано насилство

Какви здравствени услуги добиваат жртвите на родово-базирано и семејно насилство? Дали услугите за жртвите се бесплатни? Во кои здравствени установи може да добијат третман жртви на сексуално насилство?

Нермина Факовиќ од Министерството за здравство одговара на овие прашања и објаснува кои чекори се преземаат кога жртвата ќе дојде во здравствена установа.