fbpx

Тагови

Таг: пријавување насилство

besplatna pravna pomos oliver naslovna
Сè што треба да знаете за бесплатната правна помош достапна за жртвите на родово базирано насилство

Дали секоја жртва на семејно и родово базирано насилство може да добие бесплатна правна помош или треба да...

selter centrite jovana
Сè што треба да знаете за шелтер центрите

Што претставуваат шелтер центрите? Какви услуги им се достапни на жртвите на насилство во шелтер центрите?...

psiholoska poddrska ivanovska
Сè што треба да знаете за психосоцијална поддршка што ја добиваат жртвите во шелтер центрите

Какво психолошко советување и поддршка добиваат жртвите во шелтер центрите? Како тече процесот на...

se sto treba da znaete za uslugite sto im sleduvaat na zrtvite na rodovo bazirano nasilstvo intro
Сè што треба да знаете за услугите што им следуваат на жртвите на родово-базирано насилство

Како и каде може да се пријави родово-базирано насилство? Што откако ќе се пријави насилството? Каква помош...

se sto treba da znaete za zdravstvenite uslugi za zrtvite na rodovo bazirano nasilstvo intro
Сè што треба да знаете за здравствените услуги за жртвите на родово-базирано насилство

Какви здравствени услуги добиваат жртвите на родово-базирано и семејно насилство? Дали услугите за жртвите...

se sto treba da znaete za prijavuvanjeto rodovo bazirano nasilstvo vo policija intro
Сè што треба да знаете за пријавувањето родово-базирано насилство во полиција

Каква е постапката за пријавување родово-базирано насилство во полиција? Што се случува откако ќе се пријави...