fbpx

Сè што треба да знаете за услугите што им следуваат на жртвите на родово-базирано насилство

Како и каде може да се пријави родово-базирано насилство? Што откако ќе се пријави насилството? Каква помош добива жртвата?

Лидија Штерјов од Министерството за труд и социјална политика одговара на овие прашања и објаснува што претставува родово-базирано насилство.