Тагови

Таг: услуги

Туристичката агенција не ни го овозможи она за што плативме. Каде да реагираме?

 Одговара Татјана Тасевска од Организацијата за заштита на...

За какви услуги поврзани со искористувањето на водите граѓаните можат да се обратат до Министерството за животна средина?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно...

Дали физичко лице кое дава интелектуални услуги може да издава фактура за дадената услуга?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...

Шалтерисување: Дали управителот на зградата смее да ги менува цените за услугите без согласност од станарите?

Ти стигна сметката за одржување на зградата и не ти се верува што гледаш? Цените се покачени, а тебе никој не...

Морам ли да ги платам сметките за одржување на зградата иако не живеам таму и не ги користам услугите?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

Дали на физички лица за извршена услуга може директно да им се плати или мора преку фирма?

Јас како физичко лице извршив една работа во едно училиште за која треба да бидам исплатен за извршена...