fbpx

Тагови

Таг: деца

images prasaj Sto se slucuva so decata koga roditelot ne moze da se grizi za niv poradi nasilstvo intro
Што се случува со децата кога родителот не може да се грижи за нив поради насилство?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Ako deteto e vo samoizolacija dali toa znaci samoizolacija i za drugite clenovi vo semejstvoto intro
Ако детето е во самоизолација дали тоа значи самоизолација и за другите членови во семејството?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Ako dete e vo samoizolacija kakva e procedurata za roditelite intro
Ако дете е во самоизолација, каква е процедурата за родителите?

Одговара д-р. Иринка Сотирова Бухова, директорка на Државниот санитарен и...

images prasaj Dali za izdrska na dete postoi zastaruvanje na pobaruvanjeto intro
Дали за издршка на дете постои застарување на побарувањето?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална...

images prasaj Zosto plakame mesecen pausal za gradinka koga decata se doma samoprasaj
Зошто плаќаме месечен паушал за градинка кога децата се дома?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади...

images prasaj Kako da prepoznaam dali moeto dete e zrtva na vrsnicko nasilstvo
Како да препознаам дали моето дете е жртва на врсничко насилство?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

images prasaj Kade moze da se obratam za stipendii za ucestvo na talentirani deca na megunarodni natprevari
Каде може да се обратам за стипендии за учество на талентирани деца на меѓународни натпревари?

Одговара Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и...

images prasaj Dali na dete koe zivee na 3 kilometri od ucilisteto i patuva so taksi mu sleduvaat patni trosoci
Дали на дете кое живее на 3 километри од училиштето и патува со такси му следуваат патни трошоци?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali decata koi gi nemaat primeno site vakcini ke moze da se zapisat vo uciliste
Дали децата кои ги немаат примено сите вакцини ќе може да се запишат во училиште?

Одговара др. Злате Мехмедовиќ, директор на Здравствен Дом -...