fbpx

Тагови

Таг: дозвола

images prasaj dali e dozvoleno da se pusat elektronski cigari vo zatvoren prostor na primer vo kancelarija intro
Дали е дозволено да се пушат електронски цигари во затворен простор на пример во канцеларија?

Одговара Александра Котели од Државен пазарен...

images prasaj dali ima pravo sosedot da go pregraduva objektot so sto ni ja poprecuva svetlinata i vidikot intro
Дали има право соседот да го преградува објектот со што ни ја попречува светлината и видикот?

Одговара Зоран Павловски од Регулаторната комисија за...

images prasaj dali kladilnicite smeat da postavat svetlecki reklami na zgradite bez dozvola od stanarite intro
Дали кладилниците смеат да постават светлечки реклами на зградите без дозвола од станарите?

Одговара Зоран Павловски од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali e dozvoleno po ulicite da se dvizat konjski koli
Дали е дозволено по улиците да се движат коњски коли?

Одговара Ваљон Салиу портпарол на Град...

images prasaj Ke mozam li da patuvam do krajot na godinata
Ќе можам ли да патувам до крајот на годината?

Владиниот портпарол Муамет Хоџа ѝ одговара на ученичката Арта Курти од меѓународното...

images prasaj Dali e dozvoleno na gradski parking da si postavis zastitna rampa
Дали е дозволено на градски паркинг да си поставиш заштитна рампа?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...

images prasaj Dali za urivanje na star objekt e potrebna nekakva dozvola
Дали за уривање на стар објект е потребна некаква дозвола?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Дали можам да тужам личност која ме има сликано без моја дозвола и фотографијата ја објави во медиум?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади...

Што може да се направи кога ЕВН сака да постави столб во приватен имот без согласност на сопственикот?

Што може да се направи кога ЕВН во имот во приватна сопственост сака да постави или има...