fbpx

Тагови

Таг: дрва

images prasaj kade da se obratam za seca na drvo na javna povrsina koe pretstavuva opasnost za bezbednosta na graganite intro
Каде да се обратам за сеча на дрво на јавна површина кое претставува опасност за безбедноста на граѓаните?

Одговара Билјана Стојанова од ЈП „Паркови и зеленило“ –...

images prasaj Kade treba da se pobara dozvola za da se zasadi drvo na javna povrsina intro
Каде треба да се побара дозвола за да се засади дрво на јавна површина?

Одговара Игор Велјаноски од ЈП „Паркови и...

images prasaj Kako se vrsi nadzor koi drvja se secat za ogrev intro
Како се врши надзор кои дрвја се сечат за огрев?

Одговара Ејуп Јаја од Државниот инспекторат за шумарство и...

images prasaj Kako moze sumskata policija da gi spreci divite secaci na drvja intro
Како може шумската полиција да ги спречи дивите сечачи на дрвја?

Одговара Ејуп Јаја од Државниот инспекторат за шумарство и...

images prasaj Kade moze da se prijavi dokolku se zabelezi seca na sumi intro
Каде може да се пријави доколку се забележи сеча на шуми?

Одговара Ејуп Јаја од Државниот инспекторат за шумарство и...

images prasaj Kade da se obratime za baranje podneseno do gradskoto sobranie za secenje suvo drvo pred 3 meseci za koe se uste nemame odgovor
Каде да се обратиме за барање поднесено до градското собрание за сечење суво дрво пред 3 месеци за кое сѐ уште немаме одговор?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...

Кој е надлежен за носење одлука за сечење на дрвјата во централното градско подрачје и нивна продажба?

Одговара Ваљон Салиу од Град...

Дали соседот смее да ги сече гранките од моето дрво кои се протегаат во неговиот двор?

Дали соседот смее да ги сече гранките од моето дрво кои се протегаат во неговиот двор? ...

Дали шумската полиција има надлежност да казнува за исечени родни дрва во дворно и земјоделско земјиште односно на приватен посед?

Дали шумската полиција има надлежност да казнува за исечени родни дрва во дворно и...