fbpx

Тагови

Таг: ЕУ

planot za rast od eu i stap i morkov za zapaden balkan featured
Планот за раст од ЕУ и стап и морков за Западен Балкан

Додека Европа одбројува до изборите за европскиот парламент и нова „влада“, Западен Балкан пребројува...

reguliranjeto na vestackata inteligencija vo makedonija e kako izmesana slozuvalka featured
Регулирањето на вештачката интелигенција во Македонија е како измешана сложувалка

Вештачката интелигенција е најчеста тема за која се зборува секаде, па и во Западниот...

programite i strategiite za poddrska na mladite go zabavuva no ne go zapira nivnoto iseluvanje featured
Многу пари се вложуваат во програми за поддршка на младите, но нивното иселување не запира

Изминатите пет години вложени се значителни средства во програми за поддршка на младите, преку промена на...

balkansko sudstvo isklucete go sudijata koj ne vi se dopaga featured
Балканско судство: Исклучете го судијата кој не ви се допаѓа

АКМИС сега се злоупотребува повеќе од времето на Груевски, рече министерот за правда во Владата на Северна...

zapadniot balkan ke go priceka vozot za eu featured 1
Западен Балкан ќе го причека возот за ЕУ

ЕУ планира со шест милијарди евра инвестиции да им помогне на земјите од Западен Балкан во спроведувањето на...

podemot na populizmot vo evropa ke go otezne prosiruvanjeto na eu featured
Подемот на популизмот во Европа ќе го отежне проширувањето на ЕУ

На парламентарните избори следната година популистичките партии (или можеби само една) ќе освојат рекорден...

izmenite na krivicniot zakonik go vklucija alarmot vo brisel featured
Измените на Кривичниот законик го вклучија алармот во Брисел

Со измени на Кривичниот законик, со европско знаменце кое би требало да означува усогласување со ЕУ, се...

Фотографија со знамиња на Европската Унија и знаме на Македонија пред Владата на РСМ
Секој закон што носи европско знаменце не значи дека е и со европска содржина

Кога пред два месеци Владата предложи измени на Законот за игри на среќа, кои би се донеле со европско знаме,...