fbpx

Тагови

Таг: информации од јавен карактер

images prasaj Kako moze da dobijam informacii za prodadena parcela bez potpis od site sopstvenici intro
Како може да добијам информации за продадена парцела без потпис од сите сопственици?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Kako se vrsi uvid vo baranata informacija otkako ke se podnese baranje za pristap intro
Како се врши увид во бараната информација откако ќе се поднесе барање за пристап?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Kade treba da se pobara dozvola za da se zasadi drvo na javna povrsina intro
Каде треба да се побара дозвола за да се засади дрво на јавна површина?

Одговара Игор Велјаноски од ЈП „Паркови и...

images prasaj Do kakvi informacii od javen karakter moze da se pobara pristap intro
До какви информации од јавен карактер може да се побара пристап?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Dali moze ista informacija od javen karakter da se pobara poveke pati od nadleznata institucija intro
Дали може иста информација од јавен карактер да се побара повеќе пати од надлежната институција?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Kade se podnesuva zalba dokolku baranjeto za pristap do informacii od javen karakter e odbieno intro
Каде се поднесува жалба доколку барањето за пристап до информации од јавен карактер е одбиено?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Za kolku vreme baratelot treba da dobie odgovor za baranjeto za pristap do informacijata intro
За колку време барателот треба да добие одговор за барањето за пристап до информацијата?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Na koj nacin i do kogo se podnesuva baranje za pristap do informacii od javen karakter intro
На кој начин и до кого се поднесува барање за пристап до информации од јавен карактер?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Koja e postapkata za dobivanje odobrenie za uvid vo dokumentot od javen karakter ako prethodno sme bile odbieni od lokalna samouprava intro
Која е постапката за добивање одобрение за увид во документот од јавен карактер ако претходно сме биле одбиени од локална самоуправа?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...