fbpx

Тагови

Таг: инспекција

images prasaj Kade da se obratime za neplaten staz Kako moze da ni pomogne trudovata inspekcija intro
Каде да се обратиме за неплатен стаж? Како може да ни помогне трудовата инспекција?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Koja e postapkata za prijava na povreda na rabotno mesto i za kolku vreme treba da se povika inspektor intro
Која е постапката за пријава на повреда на работно место и за колку време треба да се повика инспектор?

Одговара Грозданка Тилева од Државниот инспекторат за...

images prasaj Za kolku vreme opstinskite inspektori treba da izlezat na teren po podneseno baranje za uvid intro
За колку време општинските инспектори треба да излезат на терен по поднесено барање за увид?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Kolku cesto se pravi kontrola vrz rabotata na rudnicite intro
Колку често се прави контрола врз работата на рудниците?

Одговара Драган Димитровски од Државниот инспекторат за техничка...

images prasaj Zosto ako nema dovolno inspektori vo inspekciskite sluzbi za zivotna sredina ne se vrabotuvaat novi intro
Зошто ако нема доволно инспектори во инспекциските служби за животна средина не се вработуваат нови?

Одговара Ана Петровска од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Dali moze da se napravi inspekciski nadzor vrz rudnik poradi prijava od gragani intro
Дали може да се направи инспекциски надзор врз рудник поради пријава од граѓани?

Одговара Драган Димитровски од Државниот инспекторат за техничка...