fbpx

Тагови

Таг: инвалидска пензија

kade da se obratam za neisplatena otpremnina sto firmata mi ja veti pri odenje vo invalidska penzija intro
Каде да се обратам за неисплатена отпремнина што фирмата ми ја вети при одење во инвалидска пензија?

Во инвалидска пензија сум со привремено решение. Од фирмата каде што работев ми ветија отпремнина, но досега...

na koja vozrast moze da odi vo penzija lice so utvrdena invalidnost od 70 featured
На која возраст може да оди во пензија лице со утврдена инвалидност од 70%?

 Одговара Севиме...

koi se uslovite za trajna invalidska penzija featured
Кои се условите за трајна инвалидска пензија?

 Одговара Севиме Зекири од Фондот за...

kako se presmetuva iznosot na invalidskata penzija featured
Kако се пресметува износот на инвалидската пензија?

Одговараат од Комисијата за оцена на работна...

dali dokolku me odbijat za invalidska penzija ke mi prestane i skratenoto rabotno vreme featured
Дали доколку ме одбијат за инвалидска пензија ќе ми престане и скратеното работно време, ако поминал рокот за поднесување документи за негово продолжување?

Одговараат од Комисијата за оцена на работна...

images dali mi sleduva invalidska penzija kako osnovac na firma so 25 procenti udel intro
Дали ми следува инвалидска пензија како основач на фирма со 25 проценти удел?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Koi se uslovite za dobivanje na invalidska penzija intro
Кои се условите за добивање на инвалидска пензија?

Одговара д-р. Мице Бошковски од Комисијата за оцена на работна...

images prasaj Koi prava osigurenicite gi ostvaruvaat vo Komisijata za ocenka na rabotnata sposobnost intro
Кои права осигурениците ги остваруваат во Комисијата за оценка на работната способност?

Одговара д-р. Мице Бошковски од Комисијата за оцена на работна...

images prasaj Kako moze da mi pomogne PIOM da dobijam invalidska penzija intro
Како може да ми помогне ПИОМ да добијам инвалидска пензија?

Имам хронично заболување астма и хипертензија. Имав промена на работното место, но повеќе нема каде да ме...