fbpx

Тагови

Таг: кредити

kako graganite mozat onlajn da izvadat izvestaj od krediten registar i za sto sluzi featured
Како граѓаните можат онлајн да извадат извештај од Kредитен регистар и за што служи?

Народната Банка согласно закон води кредитен регистар. Кредитниот регистар претставува една база на...

kredit poprechenost featured
Дали лицата со попреченост може да земат кредит?

Одговараат од Министерството за...

images prasaj Dali firmite sto davaat brzi krediti odnosno tn prodavnici za pari mozat da blokiraat smetka intro
Дали фирмите што даваат брзи кредити односно т.н. продавници за пари можат да блокираат сметка?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali i isplatata na dolgovi preku izvrsitel e vo miruvanje kako plakanjata na kreditite intro
Дали и исплатата на долгови преку извршител е во мирување како плаќањата на кредитите?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali poradi neisplaten potrosuvacki kredit moze da go izgubam stanot intro
Дали поради неисплатен потрошувачки кредит може да го изгубам станот?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali poradi neisplaten potrosuvacki kredit mozam da go izgubam stanot intro
Дали поради неисплатен потрошувачки кредит можам да го изгубам станот?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...

images prasaj Go prifativ odlozuvanjeto na plakanjeto na stanbeniot kredit i sega kamatata mi e pogolema od ratite intro
Го прифатив одложувањето на плаќањето на станбениот кредит и сега каматата ми е поголема од ратите. Како дозволува Народна банка вака да прават банките?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади правници...