fbpx

Тагови

Таг: лифт

upravitelot ne go poprava liftot kako sto treba i sekoja se rasipuva kade da se obratime featured
Управителот не го поправа лифтот како што треба и секоја се расипува. Каде да се обратиме?

Овде не знаеме дали изборот на одржувачот на лифтовите го извршиле станарите или го овластиле...

kako se delat trosocite za odrzuvanje i popravka na lift pokriv fasada featured
Како се делат трошоците за одржување и поправка на лифт, покрив, фасада?

Станбените згради освен од посебните делови се состојат од заеднички делови, заеднички градежни елементи,...

images prasaj koj go kontrolira servisiranjeto na liftovite intro
Кој го контролира сервисирањето на лифтовите?

Одговара Горан Митревски од Државниот инспекторат за техничка...

images prasaj Dali stanarite sto ziveat na prizemje treba da plakaat za servisiranje na liftot ako voopsto ne go koristat intro
Дали станарите што живеат на приземје треба да плаќаат за сервисирање на лифтот ако воопшто не го користат?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...