fbpx

Тагови

Таг: малолетници

zosto na deca so napolneti 18 godini kako redovni ucenici im e prekinato zdrastvenoto osiguruvanje od roditelot featured
Зошто на деца со наполнети 18 години како редовни ученици им е прекинато здраственото осигурување од родителот?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

images prasaj Kade da se reagira dokolku e povredena privatnosta na decata intro
Каде да се реагира доколку е повредена приватноста на децата?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Dali maloletnik moze da skluci dogovor za vrabotuvanje
Дали малолетник може да склучи договор за вработување?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Каде се лекуваат малолетни корисници на дрога и дали има програми, институции и закон за тоа?

Одговара Ивица Цековски од...