fbpx

Тагови

Таг: надомест

dali na vraboten na opredeleno vo drzavna administracija mu sleduva nadomestok za smrt na roditel intro
Дали на вработен на определено во државна администрација му следува надоместок за смрт на родител?

 Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

advokat vo sudska postapka za ostvaruvanje nadomest za kasnuvanje od kuche
Дали е потребен адвокат во судска постапка за остарување надомест поради каснување од куче?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади правници....

images prasaj za kolku vreme zastaruva pobaruvanjeto na nadomest za pricineta materijalna steta intro
За колку време застарува побарувањето на надомест за причинета материјална штета?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali carinicite i granicnite inspektori treba da dobijat nadomest za rabota vo nedela intro
Дали цариниците и граничните инспектори треба да добијат надомест за работа во недела?

Одговара Лулзим Фаризи од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali mi sleduva nadomest ako vo mojot dvor e postavena vodovodna cevka intro
Дали ми следува надомест ако во мојот двор е поставена водоводна цевка?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и канализација“ –...

images prasaj Koga moze da povedam postapka za neisplatena plata i dali imam pravo na nadomest za pretrpen stres intro
Кога може да поведам постапка за неисплатена плата и дали имам право на надомест за претрпен стрес?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...