fbpx

Тагови

Таг: невработени

images prasaj jas i soprugata ne sme vraboteni i imame tri maloletni deca dali ni sleduva nekakva pomos intro
Јас и сопругата не сме вработени и имаме три малолетни деца. Дали ни следува некаква помош?

Одговара Лиридон Бафтиу од Центарот за социјална работа...

Дали невработените кои земаат социјална помош, детски додаток или друг вид помош треба да пријавуваат данок?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...

Дали следува породилно отсуство за сопругот, доколку родилката не е вработена?

Одговара Ирена Смиљанска од Министерството за труд и социјална политика...

Дали сопствениците на имот кои се невработени и немаат примања се ослободени од плаќање данок на имот или имаат некој попуст?

Одговара Ваљон Салиу портпарол на Град...

Дали невработените кои се евидентирани во Агенцијата за вработување повеќе од 15 години имаат право на нешто?

Одговара Рубинчо Аризанкоски од Здружението Достоинствен работник -...

Дали државата може да ги ослободи невработените луѓе од плаќање комунални обврски?

Одговара Билјана Дуковска од Македонската платформа против...