fbpx

Тагови

Таг: објект

images prasaj dali ako prethodniot sopstvenik ne platil smetka za voda od 1999 godina novite sopstvenici na objektot go nasleduvaat dolgot intro
Дали ако претходниот сопственик не платил сметка за вода од 1999 година новите сопственици на објектот го наследуваат долгот?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и канализација“ –...

images prasaj dali so legalizacijata na izgraden objekt zemjisteto koe e sopstvenost na drzavata moze da se privatizira i koja e postapkata intro
Дали со легализацијата на изграден објект земјиштето кое е сопственост на државата може да се приватизира и која е постапката?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади...

images prasaj dali ima pravo sosedot da go pregraduva objektot so sto ni ja poprecuva svetlinata i vidikot intro
Дали има право соседот да го преградува објектот со што ни ја попречува светлината и видикот?

Одговара Зоран Павловски од Регулаторната комисија за...

Дали овластувањата за легализација на објекти одобрени од претходниот градоначалник се уште важат?

Имам овластување од градоначалникот за легализација на објекти на територијата на...

Дали е должен инвеститорот да обезбеди гаражно место за секој стан во објектот?

Дали е должен инвеститорот да обезбеди гаражно место за секој стан во објектот? ...