fbpx

Тагови

Таг: образование

Врсничко насилство : Сеопфатна стратегија наместо ад хок мерки
Врсничко насилство: Сеопфатна стратегија наместо ад хок мерки

За само десетина дена серија случаи на врсничко насилство ја вознемирија јавноста. Насилството во...

По најновите ПИСА резултати - За МОН е добро што сме блиску до нивото од 2018 година
По најновите ПИСА резултати: За МОН е добро што сме блиску до нивото од 2018 година

Не се подобрени ниту читачките вештини кај нашите деца, поради што државата е на дното на листата и по овој...

sekoja godina po deset otsto od makedonskite studenti zaminuvaat vo stranstvo featured
Секоја година по десет отсто од македонските студенти заминуваат во странство

Секоја година се поголем е бројот на македонски граѓани кои одлучуваат да студираат надвор од...

pobrzo ke ja otsluzat kaznata otkolku da docekaat diploma za osnovno obrazovanie featured
Побрзо ќе ја отслужат казната отколку да дочекаат диплома за основно образование

Штитениците во Воспитно-поправниот дом - Тетово неспоредно пред Нова година „за подарок“ добија можност за...

bajramovska mustafa obrazovanie na stitenicite vo vpd tetovo nema vaznost kako formalnoto featured
Бајрамовска Мустафа: Образование на штитениците во ВПД-Тетово нема важност како формалното

Штитениците во Воспитно-поправниот дом Тетово по речиси двомесечниот прекин во образовниот процес, од 13...

ucilisnite zgradi ostanuvaat lamji na drzavniot budzet featured
Училишните згради остануваат ламји на државниот буџет

Цехот на децениската негрижа за училиштата се плаќа и со сметките за струја и топлина. Државниот буџет ќе...

mrak im se zakanuva na ucilistata featured
Мрак им се заканува на училиштата

Општините наместо да го подобрат квалитетот на животот на граѓаните со капитални инвестиции, средствата ги...

images prasaj Na koj nacin mozam da napravam promena na obrazovanie vo Agencijata za vrabotuvanje intro
На кој начин можам да направам промена на образование во Агенцијата за вработување?

Одговара Бојана Стевчевска од Агенцијата за вработување на Република Северна...

Колку години работно искуство со четврти степен средно образование треба да имам за да конкурирам за административен службеник?

Имам 12 години работен стаж со завршено средно образование од 3 степен, а минатата година...