fbpx

Тагови

Таг: оданочување

odanocuva pozajmica featured 1
Дали подлежи на оданочување позајмица од физичко лице?

Одговараат од Министерството за...

images prasaj Dali treba da plaka danok na dohod vo UJP za honorar od stranstvo intro
Дали треба да плаќа данок на доход во УЈП за хонорар од странство?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...

images prasaj Dali treba da platam danok na dohod za honorarot sto go dobivam stranska firma intro
Дали треба да платам данок на доход за хонорарот што го добивам странска фирма?

Вработен сум во домашна фирма на половина работно време, а надворешен соработник сум на странска фирма за...

images prasaj Dali ako prijatelot mi vrati pari sto mi dolzi vo gotovo bi podlezele parite na oddanocuvanje intro
Дали ако пријателот ми врати пари што ми должи во готово би подлежеле парите на одданочување?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...

images prasaj Dali parite zaraboteni od freelance rabota podlezat na odanocuvanje
Дали парите заработени од freelance работа подлежат на оданочување?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...