fbpx

Дали треба да платам данок на доход за хонорарот што го добивам странска фирма?

Вработен сум во домашна фирма на половина работно време, а надворешен соработник сум на странска фирма за што земам хонорар Дали треба да платам данок на доход за средствата од странство? Одговара Ина Џугуманова од Хелсиншкиот комитет за човекови права.