fbpx

Тагови

Таг: партиципација

sto e razlikata pomegu participacija i doplata za lekovite sto se podignuvaat vo aptekite na tovar na fondot za zdravstveno osiguruvanje featured
Што е разликата помеѓу партиципација и доплата за лековите што се подигнуваат во аптеките на товар на Фондот за здравствено осигурување?

Партиципацијата е задолжителна согласно закон и ја плаќаат осигурениците коишто подигнуваат лекови на...

dali krvodaritelite koi imaat daruvano krv 35 pati se oslobodeni od plakjanje na stomatoloshki uslugi
Дали крводарителите кои имаат дарувано крв повеќе од 35 пати се ослободени од плаќање на стоматолошки услуги?

Одговараат од Министерството за...

images prasaj Kolku pati treba da se daruva krv za da se dobie osloboduvanje od plakanje participacija vo javnoto zdravstvo intro
Колку пати треба да се дарува крв за да се добие ослободување од плаќање партиципација во јавното здравство?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Dali nevraboteniot sopruznik osiguren preku lice so minimalna penzija e osloboden od participacija za bolnicko lekuvanje
Дали невработениот сопружник осигурен преку лице со минимална пензија е ослободен од партиципација за болничко лекување?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...