Тагови

Таг: покрив

Каде да се реагира за отстранување на азбестен кров на зграда?

Одговара Дарко Блинков од Државниот инспекторат за животна средина....

Дали сметката за поправка на покрив што протекува се дели помеѓу сите станари или само оние што живеат на најгорниот кат?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

Кога тече покривот во зграда дали на управителот му е потребна согласност од станарите за поправка?

Одговара Јасмина Петреска од Агенцијата за...

Која е постапката за отстранување на азбестните покриви и која институција ја контролира?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

Дали постои законска можност сите станари да платат за поправка на покрив?

Последниот спрат цел прокиснува, потребно е да се собере поголема сума на пари за да се...