Тагови

Таг: породилно отсуство

Дали ми следува регрес за годишен одмор за 2021 година ако на 4 јуни ми почнало породилното отсуство?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

Дали може по породилното отсуство првата плата да ми биде намалена?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

Кога треба да се отвори породилно отсуство доколку жената е на патолошка бременост и кога треба да се врати на работа?

Одговараат од Фондот за здравствено...

Кога може да се отвори породилното отсуство кај матичниот лекар?

Одговараат од Фондот за здравствено...

Зошто доцнат парите за породилно отсуство?

Одговараат од Фондот за здравствено...

Дали на жена која е на породилно боледување после завршувањето на породилното и следува годишен одмор од таа година?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

Дали може додека сум на трудничко боледување на мое место да се вработи друг на неопределено време, a јас да бидам распоредена на друго место?

Одговара Даниела Стефановска од Државниот инспекторат за...

Дали ми следува К-15 ако од јуни до септември бев на патолошка бременост, а сега сум на породилно отсуство?

Одговара Ленче Коцевска од Државниот инспекторат за...

Кој е надлежен да издаде образец М4 за исплатите во текот на породилното?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...