fbpx

Тагови

Таг: регрес за годишен одмор

K-15 - до кога треба да се исплати?
До кога треба да се исплати К-15?

Правото на К-15 е воспоставено со Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството,...

dali mi sleduva k15 za godinata ako mi pocnalo porodilnoto na 4ti juni
Дали ми следува регрес за годишен одмор за 2021 година ако на 4 јуни ми почнало породилното отсуство?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

images prasaj Se uste mi nemaat isplateno K 15 Kade da se obratam intro
Сè уште ми немаат исплатено К-15. Каде да се обратам?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali ni sleduva K 15 ako vo firmata sme dve godini ama potpisuvame dogovor sekoj mesec intro
Дали ни следува К-15 ако во фирмата сме две години ама потпишуваме договор секој месец?

На 8 јуни нè префрлија во друга фирма. Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...