fbpx

Тагови

Таг: регулација

koi institucii se nadlezni i vo koj segment za sankcioniranje na govorot na omraza intro
Кои институции се надлежни и во кој сегмент за санкционирање на говорот на омраза?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali govorot na omraza e krivicno delo vo makedonija i ako e kakvi se kaznite intro
Дали говорот на омраза е кривично дело во Македонија? И ако е, какви се казните?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

so koi zakoni se regulira govorot na omraza vo makedonija intro
Со кои закони се регулира говорот на омраза во Македонија?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

images prasaj Dali prodavnicite sami gi odreduvaat popustite ili e toa na nekoj nacin regulirano
Дали продавниците сами ги одредуваат попустите или е тоа на некој начин регулирано?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...

images prasaj Aleksandra Koteli 4
Дали се регулира продажбата преку Фејсбук?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...

images prasaj Dali maltretiranjeto na socijalnite mrezi e zakonski regulirano i kade moze da se prijavi
Дали малтретирањето на социјалните мрежи е законски регулирано и каде може да се пријави?

Одговара Стефан Богески од Коалицијата...

images prasaj Koja institucija ja regulira rabotata na BEG i kade mozam da podnesam zalba
Која институција ја регулира работата на БЕГ и каде можам да поднесам жалба?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

Дали наградата за остварен стаж во иста фирма е регулирана со закон или зависи од фирмата?

Дали наградата за остварен стаж во иста фирма е регулирана со закон или зависи од...

Дали работодавачот е должен како додаток на основната плата да исплати и додаток на работен стаж од о,5% и дали тоа е регулирано со закон?

Дали работодавачот е должен како додаток на основната плата да исплати и додаток на...