fbpx

Тагови

Таг: социјална помош

images prasaj Dali korisnicite na socijalna pomos ako dobijat paricno obestetuvanje vo sudska postapka bi go izgubile pravoto na socijalnata pomos intro
Дали корисниците на социјална помош ако добијат парично обесштетување во судска постапка би го изгубиле правото на социјалната помош?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална...

images prasaj Dali mi sleduva socijalna pomos po zavrsuvanje na zatvorskata kazna
Дали ми следува социјална помош по завршување на затворската казна?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Koe domakinstvo se smeta za neobezbedeno domakinstvo
Кое домаќинство се смета за необезбедено домаќинство?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Koi se uslovite za dobivanje socijalna pomos
Кои се условите за добивање социјална помош?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali na samohranite roditeli im sleduva socijalen stan ili nekakvo smestuvanje
Дали на самохраните родители им следува социјален стан или некакво сместување?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kakva e postapkata za dobivanje socijalen stan
Каква е постапката за добивање социјален стан?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kako se vrsi raspredelbata na socijalnite stanovi
Како се врши распределбата на социјалните станови?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Vo koi slucai zakupecot e osloboden od plakanje zakupnina za socijalen stan
Во кои случаи закупецот е ослободен од плаќање закупнина за социјален стан?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali na samohranite roditeli im sleduva nekakva paricna pomos od drzavata
Дали на самохраните родители им следува некаква парична помош од државата?

Одговара Душан Томишиќ од Министерството за труд и социјална...