fbpx

Тагови

Таг: сопствеништво

images prasaj Kako moze da dobijam informacii za prodadena parcela bez potpis od site sopstvenici intro
Како може да добијам информации за продадена парцела без потпис од сите сопственици?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali imot po smrtta na roditelite moze da pripadne samo na ednoto dete intro
Дали имот по смртта на родителите може да припадне само на едното дете?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali segasnata zena po smrtta na mazot moze da go nasledni i imotot od prethodnata sopruga intro
Татко ми се прежени по смртта на мајка ми и по неговата смрт судот ни додели по една третина од имотот на мене, мојата сестра и маќеата. Дали и маќеата може да биде наследник од имотот на мајка ми?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali zdruzenijata se obvrzani da se vpisat vo registarot na vistinski sopstvenici intro
Дали здруженијата се обврзани да се впишат во регистарот на вистински сопственици?

Одговара Ирена Лазарова од Централниот регистар на Република Северна...

images prasaj Koj e krajniot rok za upis vo registarot na vistinski sopstvenici intro
Кој е крајниот рок за упис во регистарот на вистински сопственици?

Одговара Ирена Лазарова од Централниот регистар на Република Северна...