fbpx

Тагови

Таг: соседи

sosedski nedorazbiranja za kolektivnoto domuvanje samoprasaj
Соседски недоразбирања за колективното домување

Една стара поговорка вели: Секој да си гледа во сопствениот двор! Но, проблем е кога дворот не е сопственост...

images prasaj Od stanot nad mene protekuva voda Koi se moite prava i kade moze da se obratam intro
Од станот над мене протекува вода. Кои се моите права и каде може да се обратам?

Од станот над мене протекува вода. Соседот упорно не сака да го реновира купатилото за да престане...

images prasaj Pretsedatelot na zgradata ne saka da plati za cistenje na cevkite sto moze da napravime za da se plati od rezervniot fond intro
Претседателот на зградата не сака да плати за чистење на цевките, што може да направиме за да се плати од резервниот фонд?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali zaednickata prostorija na kukniot sovet koja nema imoten list moze da se registrira na ZS za stanbena zgrada da ne ja prisvoi nekoj intro
Дали заедничката просторија на куќниот совет која нема имотен лист, може да се регистрира на ЗС за станбена зграда да не ја присвои некој?

Имаме аплицирано уште во 2016 година, согласно Законот за ставање на просторијата за владеење од страна на...

images prasaj Kade se prijavam sosedi koi vo skalisniot prostor od zgradata so meseci cuvaat gabariten mebel sto ne go koristat intro
Каде се пријавам соседи кои во скалишниот простор од зградата со месеци чуваат габаритен мебел што не го користат?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kako da go resam problemot so klimata na sosedot od koja vodata postojano tece vo mojot del intro
Како да го решам проблемот со климата на соседот од која водата постојано тече во мојот дел?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali ima pravo sosedot na prizemje vo zgrada da go zeme parkot pred zgradata intro
Дали има право соседот на приземје во зграда да го земе паркот пред зградата?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Sto moze da se prevezeme koga od stanot nad mojot prokisnuva a sosedot ne saka da sorabotuva intro
Што може да се превеземе кога од станот над мојот прокиснува, а соседот не сака да соработува?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali i kako moze da se vklucam na sahtata kaj sosedot intro
Дали и како може да се вклучам на шахтата кај соседот?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и Канализација“ –...