fbpx

Тагови

Таг: трансакциска сметка

kako moze da ja promenam transakciska smetka vo aplikacijata mojddv intro
Како може да ја променам трансакциска сметка во апликацијата МојДДВ?

Одговара Михајло Михајлов од Управата за јавни приходи....

images prasaj Sto da pravam vo slucaj koga smetkata mi e blokirana i ne mozam da isplatam plati i danok intro
Што да правам во случај кога сметката ми е блокирана и не можам да исплатам плати и данок?

Сметката на фирмата ми е блокирана од ВИП. Не ми се поминати платите, а сега имам и данок за плаќање. Што да...

images prasaj Na cija transakciska smetka se prefrla penzijata na pocinato lice za denovite dodeka bil a ziv intro
На чија трансакциска сметка се префрла пензијата на починато лицe за деновите додека бил/a жив?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Dali za da ti prefrlat pari na smetka za odredena rabota moras da di si prijaven vo UJP intro
Дали за да ти префрлат пари на сметка за одредена работа мораш да ди си пријавен во УЈП?

Одговара Сања Лукаревска од Управата за јавни...

images prasaj Dali firmite sto davaat brzi krediti odnosno tn prodavnici za pari mozat da blokiraat smetka intro
Дали фирмите што даваат брзи кредити односно т.н. продавници за пари можат да блокираат сметка?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Smetkata mi e blokirana ne mozam da si ja zemam penzijata Nemam sredstva za pravna pomos kako moze da mi pomogne drzavata intro
Сметката ми е блокирана не можам да си ја земам пензијата. Немам средства за правна помош, како може да ми помогне државата?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...