fbpx

Тагови

Таг: возило

koja e procedurata za zamena na registarskite tablicki so oznaka mk so nmk featured
Која е процедурата за замена на регистарските таблички со ознака МК со НМК?

 Одговара Гоце Андреевски од...

do koga treba da se smenat registarskite tablicki so oznaki mk featured
До кога треба да се сменат регистарските таблички со ознаки МК?

 Одговара Гоце Андреевски од...

images prasaj koj treba da me obesteti za povreda i osteteno vozilo pri nesreka predizvikana od neissisten pat intro
Кој треба да ме обештети за повреда и оштетено возило при несреќа предизвикана од неисчистен пат?

Се излизгав со возилото на регионален пат кој не беше исчистен од снег. Завршив со скршеници, а возилото е...

images prasaj dali pri osteta na vozilo pri dvizenje po regionalen pat sleduva obestetuvanje od drzavata intro
Дали при оштета на возило при движење по регионален пат следува обештетување од државата?

Одговара Костадин Ацевски од ЈП „Македонија...

images prasaj Dali vo patnicki i tovarni vozila mora da ima rezervno trkalo ili moze i boca so pena intro
Дали во патнички и товарни возила мора да има резервно тркало или може и боца со пена?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali maloletnik moze da poseduva moped na negovo ime
Дали малолетник може да поседува мопед на негово име?

Одговара Тони Ангеловски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Koj treba da me obesteti za puknata sofersajbna od kamen na avtopat
Kој треба да ме обештети за пукната шофершајбна од камен на автопат?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali na lice koe e angazirano honorarno mu sleduvaat patni trosoci i trosoci za gorivo za koristen sopstven avtomobil
Дали на лице кое е ангажирано хонорарно му следуваат патни трошоци и трошоци за гориво за користен сопствен автомобил?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali e dozvoleno da se vozi avtomobil so stranski tablicki koj pripaga na stranski drzavjanin so polnomostvo
Дали е дозволено да се вози автомобил со странски таблички кој припаѓа на странски државјанин?

Одговара Тони Ангеловски од Министерството за внатрешни...