fbpx

Тагови

Таг: заеднички делови

kako se delat trosocite za odrzuvanje i popravka na lift pokriv fasada featured
Како се делат трошоците за одржување и поправка на лифт, покрив, фасада?

Станбените згради освен од посебните делови се состојат од заеднички делови, заеднички градежни елементи,...

kade da se obratime za problemi so cevka od parno greenje intro
Каде да се обратиме за проблеми со цевка од парно греење?

...

sto da prezemam vo slucaj koga pokrivot protekuva a kukniot sovet ne prezema nisto intro
Што да преземам во случај кога покривот протекува, а куќниот совет не презема ништо?

...

dali sopstvenici na garazi koi ne ziveat vo zgradata treba da plakaat za odrzuvanje na zgradata intro
Дали сопственици на гаражи кои не живеат во зградата треба да плаќаат за одржување на зградата?

...

dali liftovite vo zgradite se smetaat za zaednicki prostorii i dali e dozvoleno postavuvanje na kameri vo niv intro
Дали лифтовите во зградите се сметаат за заеднички простории и дали е дозволено поставување на камери во нив?

...

dali site sopstvenici na stanovi se dolzni da platat za saniranje na fasadata na zgradata intro
Дали сите сопственици на станови се должни да платат за санирање на фасадата на зградата?

 Што...

images prasaj Dali za odrzuvanje na zaednicki delovi od kompleks zgradi se plaka po stanbena edinica ili od m2 intro
Дали за одржување на заеднички делови од комплекс згради се плаќа по станбена единица или од м2?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...