fbpx

Тагови

Таг: Здравство

vetuvanjeto za dobro javno zdravstvo ostana samo poglavje vo planot za zivot na vlasta featured
Ветувањето за добро јавно здравство остана само поглавје во „Планот за живот“

Изградба, реконструкции и опремување на општите и клиничките болници во...

se krati li talkanjeto niz bolnicite za dobivanje terapija featured
Се крати ли талкањето низ болниците за добивање терапија?

Со најновата трансформација во примарното здравство, матичните доктори ќе ја следат состојбата на...

nad 25000 upati za lekuvanje stranci vo drzavnite bolnici klinikite ke baraat zgolemuvanje na fondovskite ceni featured
Над 25.000 упати за лекување странци во државните болници, клиниките ќе бараат зголемување на фондовските цени

Во Македонија лани се лекувале 18.415 странски државјани од 15 различни...

ministerstvoto za zdravstvo povtorno gi krati beneficiite na krvodaritelite featured
Министерството за здравство повторно ги крати бенефициите на крводарителите

Дали Министерството за здравство ги остава на цедило крводарителите? Реагираат дека им се кратат...

refundacija na parite za zdravstveni uslugi emotiven rolerkoster featured
Рефундација на парите за здравствени услуги – емотивен ролеркостер

Ако успееш да најдеш лек, ќе платиш со свои пари, па ќе чекаш Фондот за здравствено осигурување да ти врати...

do koga ke trae skriningot na rak na dojka intro
До кога ќе трае скринингот на рак на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

kolku vlijaat slucaite na kancer vo semejstvoto vrz verojatnosta zenata da ima kancer na dojka intro
Колку влијаат случаите на канцер во семејството врз веројатноста жената да има канцер на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

zosto e vazno ranoto otkrivanje na rakot na dojka intro
Зошто е важно раното откривање на ракот на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

od koga treba da se zapocne so eho pregled i mamografija intro
Од кога треба да се започне со ехо преглед и мамографија?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...