fbpx

Рефундација на парите за здравствени услуги – емотивен ролеркостер

Ако успееш да најдеш лек, ќе платиш со свои пари, па ќе чекаш Фондот за здравствено осигурување да ти врати дел. Рефундацијата на средства – равенка со многу непознати. Платено лекување во странство и нови лекови на позитивната листа, други танталови маки на пациентите. Емисијата „Само прашај“ бара одговори за најчестите проблеми.

Емисијата на Институтот за комуникациски студии се продуцира во соработка со МТВ.