fbpx

Тагови

Таг: лекови

kako moze da postapat osigurenicite dokolku nema odreden lek vo aptekite koj im e neophoden featured
Како може да постапат осигурениците доколку нема одреден лек во аптеките кој им е неопходен?

Постојат повеќе решенија коишто може да се применат во насока на тоа осигурениците да ги добијат потребните...

sto e razlikata pomegu participacija i doplata za lekovite sto se podignuvaat vo aptekite na tovar na fondot za zdravstveno osiguruvanje featured
Што е разликата помеѓу партиципација и доплата за лековите што се подигнуваат во аптеките на товар на Фондот за здравствено осигурување?

Партиципацијата е задолжителна согласно закон и ја плаќаат осигурениците коишто подигнуваат лекови на...

refundacija na parite za zdravstveni uslugi emotiven rolerkoster featured
Рефундација на парите за здравствени услуги – емотивен ролеркостер

Ако успееш да најдеш лек, ќе платиш со свои пари, па ќе чекаш Фондот за здравствено осигурување да ти врати...

dali e planirano dopolnuvanje na pozitivnata lista na lekovi featured
Дали е планирано дополнување на позитивната листа на лекови?

Одговараат од Министерството за...

dali e bezbedno kupuvanje lekovi preku internet featured
Дали е безбедно купување лекови преку Интернет?

Одговараат од Агенцијата за лекови и медицински...

koja e postapkata za otvoranje na privatna apteka vo sorabotka so fzom featured
Која е постапката за отворање на приватна аптека во соработка со ФЗОМ?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Dali se refundiraat samo lekovi sto se na pozitivnata lista i kolku procenti od sumata se refundira intro
Дали се рефундираат само лекови што се на позитивната листа и колку проценти од сумата се рефундира?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Kakva e postapkata za refundacija na lekot Kleksan Clexane intro
Каква е постапката за рефундација на лекот Клексан (Clexane)?

Одговараат од Фондот за здравствено...