fbpx

Тагови

Таг: земјоделци

images prasaj Kako moze da se registrira zena zemjodelec vo Edinstveniot registar na zemjodelski stopanstva intro
Како може да се регистрира жена земјоделец во Единствениот регистар на земјоделски стопанства?

Одговара Трајан Димковски , заменик министер за земјоделство, шумарство и...

images prasaj Dali pri odlucuvanje po baranje za paricen nadomest vo AVRSM za zanaetcija ili individualen zemjodelec koi ne se obvrzani da plakaat pridonesi se zema predvid toj staz intro
Дали при одлучување по барање за паричен надомест во АВРСМ за занаетчија или индивидуален земјоделец кои не се обврзани да плаќаат придонеси се зема предвид тој стаж?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Zosto mladinski dodatok ne gi sleduva site mladi vo drzavata sto se vraboteni zarem toa ne e diskriminacija intro
Зошто младински додаток не ги следува сите млади во државата што се вработени?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Koga se dodeluva mladinski dodatok intro
Кога се доделува младински додаток?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali se vrsi testiranje na vodata koja zemjodelcite ja koristat za navodnuvanje intro
Дали се врши тестирање на водата која земјоделците ја користат за наводнување?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...

images prasaj Zosto obrabotlivo zemjodelsko zemjiste ne moze da se prenameni za gradenje intro
Зошто обработливо земјоделско земјиште не може да се пренамени за градење?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...

images prasaj Kolku cesto se testira kvalitetot na pocvata za zemjodelska upotreba i koj go pravi testiranjeto intro
Колку често се тестира квалитетот на почвата за земјоделска употреба и кој го прави тестирањето?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...