fbpx

18 години државата троши пари на проекти без попис

Државата 18 години креира политики без да знае колку луѓе живеат во неа. Низ парцијални податоци се бара демографската структура, нивото на образование, занимањата, економската дејност. Стручните лица алармираат дека попис е насушно потребен.

Видеото го изработи ТВ Телма во соработка со онлајн платформата „Само прашај“ на Институтот за комуникациски студии.

 

Новинар: Павле Беловски
Снимател: Игор Јанковски
МонтажерБорче Крстевски

 

Види повеќе на истата тема:

Za osum godini vo Istocna Makedonija se iselile ziteli kolku eden pomal grad intro   MVR broi 2502892 drzavjanstva intro
За осум години од Источна Македонија се иселиле жители колку еден помал град   Жителите од кичевско ќе се попишуваат, ама иселените роднини да не се запишуваат како „гастербајтери“
     
MVR broi 2502892 drzavjanstva intro   MVR broi 2502892 drzavjanstva intro
МВР брои 2.502.892 државјанства   На големо се подготвува попис, но без Закон за попис

Тагови: