fbpx

Што мислите дека треба да се изгради на парцелата на некогашната фабрика Треска?

Што мислите дека треба да се изгради на парцелата на некогашната фабрика Треска?

kopce1

Советот на општина Центар на следната седница ќе одлучува по граѓанската иницијатива да се распише архиктетонско-урбанистички конкурс за идејни решенија за парцелата на некогашната фабрика Треска во населбата Капиштец , а со главна цел да се запази јавниот интерес и да се спречи изградба на мегаломански станбено-деловни објекти кои би предизвикале дополнително гушење на овој простор. За да придонесе во јавната дебата по ова прашање Институтот за комуникациски студии преку анкета ги прашува граѓаните што мислат дека треба да се гради на оваа парцела: