fbpx

Скопјанка и украински политичар жртви на онлајн измама

Скопјанка и украински политичар жртви на онлајн измама

Украинскиот заменик министер за стратешки индустрии Немилостиви Виталиј Олександрович се изненадил кога „Фејсбук“ побарал да го потврди неговиот идентитет. Тој не знаел дека неговите фотографии ги искористил меѓународен измамник којшто од скопјанка изнудил 40.000 евра онлајн претставувајќи се како лекар од САД.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Монтажер: Борче Крстевски

Повеќе на темата:
„Атрактивен Американец“ од скопјанка измамил 40.000 евра онлајн
Скопјанка и украински политичар жртви на онлајн измама
Watch the video

Украинскиот заменик министер за стратешки индустрии Немилостиви Виталиј Олександрович се изненадил кога „Фејсбук“ побарал да го потврди неговиот идентитет. Тој не знаел дека неговите фотографии ги искористил меѓународен измамник којшто од скопјанка изнудил 40.000 евра онлајн претставувајќи се како лекар од САД.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Монтажер: Борче Крстевски

Повеќе на темата:
„Атрактивен Американец“ од скопјанка измамил 40.000 евра онлајн