fbpx

Може ли на самохрана мајка на 6-годишно дете да ѝ бидат исплатени заостанатите долгови, поради што е скратена семејната пензија, и има ли право на друг надоместок?

Одговара Емилија Робановска од Македонската платформа против сиромаштија.