fbpx

Тагови

Таг: семејна пензија

se sto treba da znaete za semejnata penzija featured
Сè што треба да знаете за семејната пензија

Правото на семејна пензија им припаѓа првенствено на брачниот другар и на децата на починатиот осигуреник...

dali zena po navrsuvanje na 62 godini moze da ja zameni semejnata penzija so sopstvenata starosna penzija featured
Дали жена по навршување на 62 години може да ја замени семејната пензија со сопствената старосна пензија?

Вдовицата која користи семејна пензија од починат сопруг, а има навршено свој стаж од 30 години како што е...

dali rabotniot staz vlijae za dobivanje na semejna penzija featured
Дали работниот стаж влијае за добивање на семејна пензија?

Должината на работниот стаж секако дека влијае на висината на...

na koja vozrast zenata moze da dobie semejna penzija featured
На која возраст жената може да добие семејна пензија

Согласно Законот за пензиско и инвалидско осигурување, вдовицата се стекнува со право на семејна пензија...

student vo germanija featured
Дали студент што користи семејна пензија може да ја изгуби ако три месеци сезонски работи во Германија?

Одговараат оф Фондот за пензиско и инвалидско...

dali mi sleduva semejnata penzija sto mojot soprug ja imase nasledeno od tatko mu intro
Дали ми следува семејната пензија што мојот сопруг ја имаше наследено од татко му?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

ako osigurenikot e prezenet dali penzijata ke ja dobie segasnata zena ili decata od prethodniot brak intro
Ако осигуреникот е преженет дали пензијата ќе ја добие сегашната жена или децата од претходниот брак?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

dali moze da se nasledi penzija ako se zivee vo vonbracna zaednica intro
Дали може да се наследи пензија ако се живее во вонбрачна заедница?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

dali moze da se nasledi penzijata od vonbracniot partner intro
Дали може да се наследи пензијата од вонбрачниот партнер?

Не сме во брак со партнерот, но живееме заедно повеќе од 10 години. Дали може да ја наследам неговата пензија?...