fbpx

Тагови

Таг: семејна пензија

images prasaj Kako se ostvaruva pravo na semejna penzija za dete invalid intro
Како се остварува право на семејна пензија за дете инвалид?

Одговара Љубомир Андревски од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Dali mi sleduva semejna penzija ako dvajcata roditeli mi se pocinati intro
Дали ми следува семејна пензија ако двајцата родители ми се починати?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

images doznaj Kako do semejna penzija intro
Како до семејна пензија?

Кои документи треба да се достават со барањето за семејна пензија? Кои членови од семејството имаат право на...

images prasaj Kolkav staz treba da ima roditelot za decata da imaat pravo na semejna penzija intro
Колкав стаж треба да има родителот за децата да имаат право на семејна пензија?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Kakva e postapkata edniot sopruznik da ja prezeme penzijata na drugiot sopruznik po negovata smrt intro
Каква е постапката едниот сопружник да ја преземе пензијата на другиот сопружник по неговата смрт?

Одговара Теодора Маријановска од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Ako liceto e vo dom za stari i negovata penzija odi tamu po smrtta sto ke se sluci so penzijata intro
Ако лицето е во дом за стари и неговата пензија оди таму, по смртта што ќе се случи со пензијата?

Одговара Билјана Стојанова, раководител на Филијала Скопје...

images prasaj Dali moze bankata da ne mi dozvoli da si ja koristam semejnata penzija ako imam dolg na smetka na bankata intro
Дали може банката да не ми дозволи да си ја користам семејната пензија, ако имам долг на сметка на банката?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali moze poranesniot bracen drugar da ja nasledi penzijata od pocinato lice
Дали може поранешниот брачен другар да ја наследи пензијата од починато лице?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади...

Дали ми следува семејна пензија откако ќе наполнам 50 години, ако претходно не сум ја ставила во мирување?

Сопругот ми почина пред 19 години. Имам две полнолетни деца кои ја земаа неговата пензија...