fbpx

Тагови

Таг: долг

dali za dve neplateni smetki gradinkata ima pravo da ne go zgrizi deteto featured
Дали за две неплатени сметки градинката има право да не го згрижи детето?

За ова прашање ќе ве упатам да се обратите во градинката, бидејќи секоја градинка има правилник за внатрешна...

kako da se naplati dolg na stanar koj ne plaka za odrzuvanje na zgrada vo koja zivee featured
Како да се наплати долг на станар кој не плаќа за одржување на зграда во која живее?

Даден е на суд. Вика дека зема 10.000 денари пензија и не може да го плати долгот, а знаеме дека зема плус и...

brzi krediti featured
Дали лицето за контакт во постапка за брз кредит е должно да го отплати долгот ако лицето што го земало не го плаќа?

Одговараат од Кредит...

dali dolgot za danok na imot zastaruva intro
Дали долгот за данок на имот застарува?

...

odanocuva pozajmica featured 1
Дали подлежи на оданочување позајмица од физичко лице?

Одговараат од Министерството за...

dali zakonot za zastaruvanje na neplaten dolg za elektricna energija po edna godina e uste vo sila intro
Дали законот за застарување на неплатен долг за електрична енергија по една година e уште во сила?

 Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj dali ako prethodniot sopstvenik ne platil smetka za voda od 1999 godina novite sopstvenici na objektot go nasleduvaat dolgot intro
Дали ако претходниот сопственик не платил сметка за вода од 1999 година новите сопственици на објектот го наследуваат долгот?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и канализација“ –...

images prasaj Kade da proveram kolku sum dolzen na izvrsiteli intro
Кадe да проверам колку сум должен на извршители?

Одговара Душица Нофитоска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Kade da se obratam za blokirana smetka za neplateni smetki za voda za stan sto veke ne moj intro
Каде да се обратам за блокирана сметка за неплатени сметки за вода за стан што веќе не мој?

Ми пристигнаа сметки за вода за станот кој ми е продаден. Тие ми бараат пари и ми ја блокирале сметката. За...