fbpx

Тагови

Таг: надоместок

images prasaj dali sleduva paricen nadomestok za nega za edinaesetgodisno dete so autizam intro
Дали следува паричен надоместок за нега за единаесетгодишно дете со аутизам?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images prasaj kolku godini treba da napolnam za da mi sleduva nadomest za tehnoloski visok do penzija intro
Колку години треба да наполнам за да ми следува надомест за технолошки вишок до пензија?

Имам 60 години и 20 години стаж. Користев 4 месеци технолошки, потоа во истата фирма бев вработен уште пет...

images prasaj Zosto vo drzavnite institucii ne se plaka koga se raboti vo nedela intro
Зошто во државните институции не се плаќа кога се работи во недела?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Koga se dobiva nadomestok za telesno ostetuvanje intro
Кога се добива надоместок за телесно оштетување?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Imam 61 godina i imam prekin vo rabotniot odnos Dali mi sleduva nadomestok intro
Имам 61 година и имам прекин во работниот однос. Дали ми следува надоместок?

Одговара Бојана Стевчевска од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Kakva e postapkata za steknuvanje pravo na nega od drugo lice i dali ima ogranicuvanje na vozrast intro
Каква е постапката за стекнување право на нега од друго лице и дали има ограничување на возраст?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Kakov vid na finansiski nadomestok im sleduva na samohranite roditeli intro
Каков вид на финансиски надоместок им следува на самохраните родители?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа -...

images prasaj Dali na licata na koi im zavrsil dogovorot za rabota dodeka se na porodilno otsustvo im sleduva nadomestok od Fondot za zdravstveno osiguruvanje do zavrsuvanje na porodilnoto
Дали на лицата на кои им завршил договорот за работа додека се на породилно отсуство им следува надоместок од Фондот за здравствено осигурување до завршување на породилното?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali mi sleduva nadomestok od Fondot za zdravstveno osiguruvanje do zavrsuvanje na porodilnoto
Дали ми следува надоместок од Фондот за здравствено осигурување до завршување на породилното?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...