fbpx

Дали банките имаат право да ги блокираат и земаат средствата од Центарот за социјална грижа?

Јас сум телесен инвалид со ампутирана десна нога и имам направено 15 операции. Бев вработена и земав кредит, сега земам само мобилност и банката ме даде на извршител, кој одреди да плаќам 3500 месечно, меѓутоа банката ми ја задржува целата мобилност од 7000 денари.

Одговара Елена Наковска од Коалицијата Сите за правично судење