fbpx

Тагови

Таг: банка

dali bankata smee da naplati za zatvoranje na smetka ili karticka featured
Дали банката смее да наплати за затворање на сметка или картичка?

Ова е многу важно прашање кое е уредено со Законот за платежни услуги и платни системи при тоа граѓаните...

dali treba da platam za opomeni od strana na banka i javno pretprijatie featured
Дали треба да платам за опомени од страна на банка и јавно претпријатие?

Доколку како потрошувачи добиваме опомени од банките, јавните претпријатија, трговците каде што имаме...

images prasaj Kade moze da se obratam poradi nepravilno rabotenje na banka intro
Каде може да се обратам поради неправилно работење на банка?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Moze li od Makedonska banka po 10 godini da se dobie baranje za izvrsuvanje bez prethodno izvestuvanje intro
Може ли од Македонска банка по 10 години да се добие барање за извршување без претходно известување?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali moze bankata da ne mi dozvoli da si ja koristam semejnata penzija ako imam dolg na smetka na bankata intro
Дали може банката да не ми дозволи да си ја користам семејната пензија, ако имам долг на сметка на банката?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Go prifativ odlozuvanjeto na plakanjeto na stanbeniot kredit i sega kamatata mi e pogolema od ratite intro
Го прифатив одложувањето на плаќањето на станбениот кредит и сега каматата ми е поголема од ратите. Како дозволува Народна банка вака да прават банките?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali bankite i javnite pretprijatija smeat da gi otstapat licnite podatoci koi gi sobiraat na EOS Matriks
Дали банките и јавните претпријатија смеат да ги отстапат личните податоци кои ги собираат на ЕОС-Матрикс?

Одговара Мирослав Драганов од Институтот за човекови...

Дали банките имаат право да ги блокираат и земаат средствата од Центарот за социјална грижа?

Јас сум телесен инвалид со ампутирана десна нога и имам направено 15 операции. Бев вработена...

Дали банките се должни да ги известат директните наследници за штедните влогови на нивните починати родители?

Дали банките се должни и имаат обврска според законите во Република Македонија и според...