fbpx

Дали ми следува паричен надоместок и ако ми следува каде треба да се обратам?

Пред 2 години имав мозочен удар и ми беа одземени левата рака и нога. Ногата ми е добра, а раката не е функционална. Бев на инвалидска комисија и констатираа дека сум 50% неспособен и ме вратија на работа.

Одговара Сибел Амет oд Хелсиншкиот комитет за човекови права.