fbpx

Дали работниот стаж од Србија може да се префрли во Македонија?

Живеам во Прилеп и сум државјанин на Р. Македонија. Претходно живеев во Србија и таму имам работен стаж од 15 години. Дали тој стаж може да го префрлам во Македонија?

Одговара Оливер Митев од Центарот за правни истражувања и анализи.