fbpx

Тагови

Таг: стаж

kako da go reguliram rabotniot staz od slovenija za da mi vleze vo penzijata featured
Како да го регулирам работниот стаж од Словенија за да ми влезе во пензијата?

Доколку корисникот на старосна пензија од Македонија има и стаж од Словенија потребно е да провери...

rabotev vo firma i pet godini ne mi e plateno penzisko osiguruvanje dali mozam sam da si platam featured
Работев во фирма и пет години не ми е платено пензиско осигурување. Дали можам сам да си платам?

Доколку работодавачот не му платил пензиско и инвалидско осигурување на работникот, тој има право со докуп...

dali soglasno clen 112 od zakonot za penzisko i invalidsko osiguruvanje na lice so cerebralna paraliza mu sleduva penzija intro
Дали согласно член 112 од Законот за пензиско и инвалидско осигурување на лице со церебрална парализа му следува пензија?

Имам 59 години и 25 години работен стаж. Вработен сум и имам церебрална парализа од раѓање. Дали имам право на...

ako mi fali staz dali moze da prodolzam da rabotam dodeka ne go ispolnam uslovot intro
Ако ми фали стаж дали може да продолжам да работам додека не го исполнам условот?

Имам 64 години, а ми фалат уште 7 месеци стаж. Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско...

se prefrliv vo druga firma bez prekin na staz dali smeam da koristam odmor iako ne se pominati sest meseci intro
Се префрлив во друга фирма без прекин на стаж. Дали смеам да користам одмор иако не се поминати шест месеци?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

dali dodatokot za staz vleguva vo platata featured
Дали додатокот за стаж влегува во платата?

Одговара Љуљзим Фаризи од Државниот инспекторат за...

images prasaj Kade da se obratam dokolku mi nedostasuvaat godini na staz vo pregledot na registrirani podatoci intro
Каде да се обратам доколку ми недостасуваат години на стаж во прегледот на регистрирани податоци?

Одговараат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

images prasaj Kade da se obratime za neplaten staz Kako moze da ni pomogne trudovata inspekcija intro
Каде да се обратиме за неплатен стаж? Како може да ни помогне трудовата инспекција?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali na lice koe e tehnoloski visok tie tri godini pod AVRM mu vleguvaat vo rabotniot staz intro
Дали на лице кое е технолошки вишок тие три години под АВРМ му влегуваат во работниот стаж?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...