fbpx

Како да го регулирам работниот стаж од Словенија за да ми влезе во пензијата?

Одговараат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија.

Доколку корисникот на старосна пензија од Македонија има и стаж од Словенија потребно е да провери корисникот на пензија во филијалата на Фондот дали му е поднесено барање за пензија од Словенија, доколку не надлежната филијала да поднесе барање на соодветни обрасци.